(Ex-)Cursistes Literaire Creaties stellen dichtbundels voor: Ellen Lanckman, Anke Verleysen



Dagen van Glas, de tweede poëziebundel van huidig cursiste Literaire Creatie Ellen Lanckman in samenwerking met fotograaf Hendrik Boxy, wordt op zaterdag 28 maart 2015 voorgesteld in Sint-Martens-Latem (Brouwerijschuur, Dorp 24) in combinatie met een tentoonstelling en voordracht.

Dagen van Glas zal ENKEL en ALLEEN in beperkte oplage van 200 exemplaren verschijnen (dit betekent dat de bundel in geen enkele fysieke noch online boekhandel zal worden verkocht) en elk exemplaar wordt genummerd. Je kan een exemplaar bestellen via dagenvanglas2015@gmail.com. Let wel: het boek is pas beschikbaar vanaf 28 maart.


"Hendrik Boxy en Ellen Lanckman troffen elkaar voor het eerst toen zij in de zomer van 2014 zijn tentoonstelling ging inleiden. Later schreef Ellen in een opwelling een gedicht bij een van Hendriks foto’s, plaatste de combinatie online en beiden waren aangenaam verrast door de vele enthousiaste reacties.
Hun werk blijkt algauw complementair te zijn: de melancholie en weemoed in de fotografie van Hendrik vertaalt zich perfect in de poëzie van Ellen en omgekeerd. Toch zijn zowel foto’s als gedichten sterk genoeg om op zichzelf te staan. Wanneer je ze bij elkaar plaatst, voegen ze een extra dimensie toe.
‘Dagen van glas’ is het resultaat van een impulsieve beslissing om een samenwerking in boekvorm te gieten."






'Haar van Anke Verleysen is een bundel zoals mijn eigen kapsel: wie goed kijkt, merkt dat er meer staat dan er op het eerste gezicht lijkt te staan,' merkte Frank Pollet al op.

En ook: 'Haar van Anke Verleysen is dus Echte Poëzie en verdient bijgevolg gekocht, gelezen én vele malen herlezen te worden!'

Anke Verleysen is veterane Literaire Creatie Aalst en Sint-Niklaas - docent: Frank Pollet.



Haar werd rijkelijk geïllustreerd met installaties van Magali De Vlaeminck, fotografisch bewerkt door Patrick Bernauw.

Haar wordt voorgesteld op zondag 29 maart 2015 om 15 uur, in de parketzaal van 't Kasteeltje, Stationsstraat 7 te 9470 Denderleeuw. 

Haar zal daar verkrijgbaar zijn aan 17,50 €, maar ook door een mailtje te sturen naar ankeverleysen@inter-actief.be - en via de website van Anke of in alle online boekhandels. 

Reacties

Podcast Het Academisch Kwartier

Luisterboeken Podcast

Podcast Mysterieus België